Praten over iets wat je bezighoudt lucht op.

 

Bellen met Juut is er voor iedereen die er even behoefte aan heeft om zijn/haar verhaal kwijt te kunnen. Dat kan over van alles zijn, werk of privé, Het kan zijn dat je een vraag hebt over iets wat is gebeurd, dat je je eenzaam en alleen voelt, dat je je niet begrepen voelt, dat je ergens over piekert, dat je lang moet wachten voor je bij een instantie terecht kan, dat je je schaamt voor iets, of juist dat je je heel blij voelt.

 

Soms helpt een gesprek om zelf een inzicht te krijgen die je weer op weg kan helpen. En wees eerlijk, soms is het gewoon fijn wanneer iemand echt naar je luistert, iemand die je niet kent en geen oordeel heeft ongeacht wie of wat je bent. Ik geef je net dat steuntje in de rug.

 

Soms is een luisterend oor al voldoende, maar heb je toch behoefte om verder met een professional te praten, dan kan ik je in verbinding brengen met een psychologe of je doorverwijzen naar een hulpinstelling.

 

Wil je liever niet praten omdat je dan niet goed uit je woorden komt of wil je het liever van je af schrijven, dan kun je ook een e-mail sturen. Vaak krijg je dan beter op een rij waar je precies mee zit. Zo vergeet je niets te vertellen. Ik zal je verhaal aandachtig en respectvol lezen. Samen zullen we naar een oplossing zoeken. Je kan later altijd nog besluiten om telefonisch contact te onderhouden als je het gevoel hebt dat je mij vertrouwt.

 

Natuurlijk blijven onze gesprekken/e-mails vertrouwelijk en strikt geheim.

 

Veel mensen hebben een luisterend oor nodig om verschillende redenen, dit kan zijn omdat:

  • er iets is gebeurd wat veel indruk op je heeft gemaakt
  • er iets leuks gebeurt en is er niemand in de buurt om dat te delen
  • je je eenzaam voelt
  • je een negatief zelfbeeld hebt
  • je veel (werk-)stress hebt
  • je een vraag hebt en niet weet of er een oplossing voor is
  • er een lange wachttijd is voordat je hulp krijgt
  • je niet weet hoe ermee om te gaan
  • je een partner bent en je zit met vragen, of je hebt zelf een luisterend oor nodig

 

Het kan ook zo zijn dat je bent doorgestuurd door de psychologe voor ondersteuning bij je therapie. Soms helpt het wanneer je praat met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt, een lotgenoot, iemand die snapt wat je doormaakt.