Eenzaamheid is heel persoonlijk, voor de een voelt eenzaamheid al als ze niet dagelijks contact hebben met iemand, terwijl de ander juist zich eenzaam voelt als er niet maandelijks contact is.

 

Eenzaamheid komt veel voor en is de veroorzaker van veel psychische klachten. Veel mensen voelen zich eenzaam, niet iedereen realiseert zich dat. En de stap om het patroon te doorbreken is groot, maar toch moet je iets ondernemen tegen eenzaamheid maar hoe…?

 

Eenzaamheid sluipt er soms in. Je kinderen gaan het huis uit (studeren of het hebben van een drukke baan), je vriendenkring wordt kleiner, je legt moeilijk nieuwe contacten en ga zo maar door. Soms komt dat door verlies van mobiliteit en/of ouderdom. Je wilt anderen niet tot last zijn. Maar hoe moet het nu verder?

 

Alleen jij kan die eenzaamheid doorbreken en alleen jij kan bepalen wat het beste en het fijnste voelt om je niet meer eenzaam te voelen. Je moet zelf de eenzaamheid oplossen maar ik ga je helpen om uit dat isolement van eenzaamheid te komen als ondersteuning. Ik ga je begeleiden, samen pakken we de eenzaamheid aan op een manier die voor jou het beste aanvoelt!

 

Er zijn veel organisaties die activiteiten organiseren en samen gaan we kijken wat het beste bij jou past. Een sessie Bellen met Juut kan telefonisch of per e-mail.

 

We leven in een tijdperk dat we maar door moeten, soms vergeten wie we zijn, meegaan met de massa en maar door denderen. Je voelt je eenzaam, durft/kan niet je verhaal kwijt bij mensen om je heen of durft niet met je omgeving erover te praten omdat dat te privé of te pijnlijk is.